top of page
kvinna Shopping

VAD GÖR EN MYSTERY SHOPPER?

Har du någonsin hört talas om en mystery shopper eller en secret shopper? Ibland även kallad mystery guest. Det är ett roligt och spännande sätt att tjäna lite extra pengar. Många är nyfikna på vad det innebär att jobba som en mystery shopper. Nedan svarar vi på de vanligaste frågorna vi får.

Vanliga frågor om att jobba som Mystery Shopper

Vad gör en mystery shopper?

En mystery shopper är någon som gör besök hos våra kunder och anonymt och opartiskt observerar kundmötet. Vi jobbar på uppdrag av våra kunder i flera olika branscher.  Som mystery shopper hos oss på Custitude kommer du att ingå i vårt kundmötesteam som utför uppdrag över hela Sverige.

Hur mycket tjänar en mystery shopper?

Lön betalas per uppdrag och varierar. Den beror på typ av uppdrag och uppdragets omfattning. När du är registrerad som shopper hos oss kan du se lönen för respektive uppdrag. Du väljer själv vilka uppdrag du vill tacka ja till.  

Vilken typ av uppdrag gör man?

Uppdragen varierar beroende på vilka kunder Custitude jobbar med. Vi har uppdrag över hela Sverige. Uppdragen är oftast fysiska besök, men kan ibland även vara telefonsamtal eller mail/chatt. Exempel på uppdrag kan vara allt ifrån besök i köpcentrum, apoteksuppdrag, till biluppdrag, synundersökningar eller restaurangbesök. 

 

En observation tar oftast, inklusive rapportering,  ca 1 timme. Tiderna för när du ska genomföra uppdragen brukar vara väldigt flexibla vilket gör detta till ett bra extrajobb.

Är jag bunden till att utföra uppdrag?

Du är inte bunden till att utföra uppdrag, när du är registrerad som mystery shopper hos Custitude, utan ansöker endast om de du har möjlighet till att utföra. Skulle det vara så att du inte längre vill vara en mystery shopper kan du enkelt radera din profil via din inloggningssida eller kontakta oss via vår infomejl så hjälper vi dig.

Behöver jag ha någon tidigare erfarenhet?

Du behöver ingen tidigare erfarenhet av att vara mystery shopper. Däremot har Custitude vissa förväntningar på våra shoppers som du kan läsa mer om här. Vi ser också gärna att du har ett intresse utav kundmötet och tycker om att formulera dig i skrift då din feedback har stor betydelse för våra kunder. 

Hur blir jag en mystery shopper?

För att ta del och utföra våra mystery shopping uppdrag behöver du registrera en profil via Custitudes portal. Vi är verksamma i hela Sverige och du kan därför ansöka om vilka uppdrag som helst över hela landet och inte bara uppdrag som finns i ditt närområde. Läs mer om hur du registrerar dig här

"Vi på Custitude brinner för att hjälpa våra kunder att skapa fantastiska kundmöten. För att vi ska lyckas med det har vi hjälp av vårt kundmötesteam. I det teamet har vi alla våra Mystery Shoppers eller "Shoppers", som vi kallar dem, som utför alla observationer åt oss.
 
Vi är ständigt på jakt efter fler Shoppers att ansluta till vårt team. Vi letar folk över hela Sverige, i olika åldrar och av olika kön.  

Om du tycker att det låter spännande att utföra mystery shopping uppdrag tycker jag du ska registrera dig redan idag. Har du fortfarande frågor är du alltid välkommen att kontakta oss."
Julia Schramm - Projektledare & Bemanningskoordinator
Kontaktperson för frågor för våra mystery shoppers

Vill ni ha hjälp med att skapa ett  kundbemötande i världsklass?

Ett första steg är att skaffa er kundinsikter och på så sätt förstå hur kundmötet ser ut hos er idag. Vad är det ni gör bra och vad kan ni göra bättre?

 

Med hjälp av mystery shopping kan Custitude hjälpa er att ta ert första klivet mot att utveckla er kundupplevelse.  En bra kundupplevelse ger kunder som handlar mer och kommer tillbaka, över tid. 

bottom of page