top of page
Boken Fantastiska kundmöten

Bok om kundmöten!

I boken Fantastiska kundmöten - Gör skillnad för kunder i din butik ger vi dig våra allra bästa tips, våra insikter och våra historier. Vi delar också med oss av konkreta övningar som utvecklar, skapar teamkänsla och ger mervärde för dig och dina kunder.

Om boken och författarna

Lotta Eriksson

Lotta Eriksson

Hennes första extrajobb, på ett familjeägt hotell, hade hon redan som 14-åring där hon lärde sig vikten av att alltid ha kunden i fokus men aldrig någonsin glömma att resultatet också räknas. Hon har erfarenhet från hotell, restaurang, bank,  finansbolag, butiksdrift , varuhuschef, kund-mötesutveckling och är grundare av Custitude AB där hon idag är VD. Att bidra till att skapa riktigtnbra kundmöten är det roligaste hon vet. En kund-mötesnörd kanske man kan kalla det.

Lisa Ekström

Hennes första extrajobb, på ett familjeägt hotell, hade hon redan som 14-åring där hon lärde sig vikten av att alltid ha kunden i fokus men aldrig någonsin glömma att resultatet också räknas. Hon har erfarenhet från hotell, restaurang, bank,  finansbolag, butiksdrift , varuhuschef, kund-mötesutveckling och är grundare av Custitude AB där hon idag är VD. Att bidra till att skapa riktigt bra kundmöten är det roligaste hon vet. En kund-mötesnörd kanske man kan kalla det.

bottom of page